Welkom op ons informatieplatform voor VvE’s!

Een Vereniging van Eigenaars – VvE – is een door de wet ingesteld fenomeen. Het gaat om een vereniging van eigenaars van appartementsrechten.

Een VvE heeft als doel het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten van het appartementengebouw en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren.

Met de aankoop van een appartementsrecht wordt u eigenaar van uw eigen appartement – al dan niet met een eigen berging, parkeerplaats of garage – en mede-eigenaar van de gemeenschappelijke gedeelten in het appartementencomplex. U bent als eigenaar automatisch lid van de VvE. Daarmee bent u verplicht bij te dragen in de gemeenschappelijke kosten van de VvE.

De statuten van de VvE zijn vervat in de zogenaamde Splitsingsakte. Daarnaast zal er een Huishoudelijk Reglement zijn waarin de regels voor het gezamenlijk gebruik zijn opgenomen.

Het technisch beheer en het verzorgen van de administratie vraagt de nodige tijd en deskundigheid. Een VvE kan besluiten deze taken zelf ter hand te nemen. Of besluiten om sommige zaken uit te besteden. Bijvoorbeeld aan een professionele beheersorganisatie, zoals Flatbeheer.

Op deze site treft u informatie aan over de diensten die het Flatbeheer-team verleent. Wij nodigen u uit eens rustig rond te kijken en met ons contact op te nemen als u wilt weten wat wij in het bijzonder voor u kunnen betekenen.

Flatbeheer biedt uw VvE bijvoorbeeld de mogelijkheid van een eigen domein. Meer lezen…

Vragen?

In de rubriek “Veel gestelde vragen” vindt u allerlei praktische zaken rond de VvE kort uitgelegd. Vragen uit de dagelijkse praktijk van dit bijzondere verenigingsleven. Heeft u nog andere vragen, leg die ons gerust voor: info@flatbeheer.nl.