WOZ-beschikking te hoog?

Uw VvE heeft een reservefonds. Daarin spaart u voor groot onderhoud. Dat is mooi én het is verplicht. Zo staat uw gebouw er piekfijn bij en behoudt het zijn waarde.

Onlangs heeft de rechter bepaald, dat het aandeel in het reservefonds niet mag worden meegenomen in de WOZ-waarde van een appartement.

Als uw gemeente de WOZ-waarde heeft bepaald aan de hand van prijzen van vergelijkbare appartementen uit het Kadaster is er sprake van een te hoge waarde, omdat in die prijzen het aandeel in het reservefonds zit verdisconteerd.

In dat geval betaalt u over uw aandeel in het reservefonds in principe twee keer belasting, want u moet uw aandeel in het reservefonds ook opgeven in Box 3 van de Inkomstenbelasting.

Heeft u onlangs de WOZ-beschikking ontvangen, of valt deze beschikking binnenkort op uw deurmat? Vraagt u zich dan af of die wel klopt. U betaalt misschien te veel onroerendezaakbelasting. Dat is lastig te controleren, daarom kan VvE Belang u helpen. VvE Belang werkt samen met de WOZ Experts van Nederland, Previcus Vastgoed uit Boxmeer. Zij controleren GRATIS de WOZ-waarde voor u. Als blijkt dat u te veel betaalt, wordt er ook gratis bezwaar gemaakt voor u.

bron: VvE-belang februari 2020